Pięknie przyprawiONA 4: Dieta na okiełznanie cholesterolu (10)
magazyn kulinarny Polska 2022

W skrócie
Zmiana diety jest kluczowa w walce z cholesterolem. Podstawą są produkty gotowane w wodzie i na parze, duszone bez tłuszczu czy pieczone w pergaminie. Agnieszka Mielczarek dzieli się pomysłami.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Dietetyczka Agnieszka Mielczarek pokazuje, jak smacznie i zdrowo gotować. Przekonuje, że nie jest to trudne. Zdradza przepisy na pyszne potrawy, które wcale nie muszą być drogie. Inspiruje do zmian w kuchni, udzielając jasnych i praktycznych wskazówek.
Zmiana stylu życia, w tym diety, jest kluczowa w walce z cholesterolem. Podstawą są zdrowe, nieprzetworzone produkty gotowane w wodzie i na parze, duszone bez tłuszczu czy pieczone w pergaminie. Agnieszka Mielczarek dzieli się pomysłami na antycholesterolowe przysmaki.