Kuchenne rewolucje (1/15)
W skrócie
W Piekarach Śląskich Ewa i jej mąż Wojtek od siedmiu lat prowadzą restaurację. Niestety, żadne z nich nie potrafi zarządzać zespołem. Ona nie umie wydawać poleceń, a on głównie krzyczy.
Oglądaj w telewizji
Opis
Emitowany od jedenastu lat program wciąż wzbudza emocje u widzów. Trudno znaleźć na mapie Polski miejsce, do którego dotąd nie zawitała Magda Gessler. W nowym sezonie odwiedzi m.in. Zamość, Jawor, Golub-Dobrzyń i Inowrocław. Będzie tam zmieniać wygląd oraz menu lokalu, którego właściciele wezwali ją na pomoc, a także myślenie ludzi na temat ich gastronomicznego biznesu. W czasie pandemii to zadanie wydaje się podwójnie trudne, jednak dla kulinarnej ekspertki nie ma rzeczy niemożliwych.
Piekary Śląskie to górnicze miasto, które liczy sobie 50 tysięcy mieszkańców. Króluje tam śląska kuchnia, podawana również w Modrym Kociołku. Restaurację od siedmiu lat prowadzą Ewa i jej mąż Wojtek. Niestety, żadne z nich nie potrafi zarządzać zespołem. Ona nie umie niczego wymagać czy wydawać poleceń, a on głównie krzyczy. Najczęściej podnosi głos na córki pomagające im w lokalu - spodziewającą się dziecka Agnieszkę oraz siedemnastoletnią Oliwię. Częściej zdarza się to w przypadku młodszej dziewczyny. Z powodu pracy nie ma czasu ani na naukę, ani życie towarzyskie. Mimo zaangażowania w biznes całej familii, efektów nie widać. Klienci przychodzą tylko w weekend, ale nie jest ich zbyt wiele. Modry Kociołek już od dawna nie przynosi zysków, a jeśli właściciele będą dalej dokładać do interesu, skończy się to katastrofą. Na pomoc przybywa Magda Gessler.