Dziwaczne potrawy: Smakowite miasta (16/24)
(Bizarre Foods: Delicious Destinations)

W skrócie
Andrew Zimmern udaje się do Meridy, stolicy meksykańskiego stanu Jukatan, aby poznać kulturę i kuchnię wpływającą na Majów i Hiszpanię. Skosztuje m.in. tradycyjnej wolno pieczonej potrawy wieprzowej.
Oglądaj w telewizji
Opis
Andrew Zimmern rozpoczyna kolejną kulinarną przygodę, podczas której będzie znów degustował najdziwniejsze potrawy świata, od dzikiej koźliny po kaczą wątróbkę. W nowym sezonie programu Andrew skosztuje jaja węża w Japonii i wypije wężową żółć w Szanghaju. Na Okinawie spałaszuje marynowane świńskie ucho, trującą rybę najeżkokształtną i oko tuńczyka. Na koniec wybierze się do Chin, by spróbować żółwia, kurczęcych serc i ślimaczych skorupek. Widzowie przekonają się, czy Andrew przetrwa tak ciężką próbę.
W tym odcinku
W tym odcinku Andrew Zimmern udaje się do Meridy, stolicy meksykańskiego stanu Jukatan, aby poznać kulturę i kuchnię wpływającą na Majów i Hiszpanię. Zasmakuje tradycyjnej wolno pieczonej potrawy wieprzowej o pomarańczowym kolorze do nadziewanej wieprzowiną kulki serowej z tradycyjnymi sosami z Jukatanu.