Dziwaczne potrawy: Smakowite miasta (15/24)
(Bizarre Foods: Delicious Destinations)
W skrócie
Andrew wyrusza do miejscowości wypoczynkowej Puerto Vallarta na meksykańskim wybrzeżu. Próbuje tortilli z grillowanej mąki, pieczonej wieprzowiny i klasyków takich jak pozole z krewetek.
Oglądaj w telewizji
Opis
Andrew Zimmern rozpoczyna kolejną kulinarną przygodę, podczas której będzie znów degustował najdziwniejsze potrawy świata, od dzikiej koźliny po kaczą wątróbkę. W nowym sezonie programu Andrew skosztuje jaja węża w Japonii i wypije wężową żółć w Szanghaju. Na Okinawie spałaszuje marynowane świńskie ucho, trującą rybę najeżkokształtną i oko tuńczyka. Na koniec wybierze się do Chin, by spróbować żółwia, kurczęcych serc i ślimaczych skorupek. Widzowie przekonają się, czy Andrew przetrwa tak ciężką próbę.
W tym odcinku
Andrew wyrusza do miejscowości wypoczynkowej Puerto Vallarta na meksykańskim wybrzeżu Pacyfiku, aby odkryć tamtejszą kulturę i oczywiście smaki. Próbuje tortilli z grillowanej mąki, pieczonej wieprzowiny czy też ponadczasowych klasyków, takich jak pozole z krewetek i szaszłyka rybnego.