Człowiek, ogień i wyżerka (13)

(Man Fire Food)

magazyn kulinarny USA 2018  b.o.
zdjęcie

W skrócie

W Luizjanie wędzone mięso pojawia się w wielu daniach kuchni Cajun. W Nowym Orleanie Roger Mooking spotyka szefa kuchni Nathaniala Zimeta. Wspólnie przygotują wędzone skrzydełka kurczaka Buffalo.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Prowadzący Roger Mooking przemierza Amerykę i podgląda najbardziej innowacyjne sposoby gotowania na ogniu. Jego uwagę przykuwają nie tylko robione na zamówienie grille i wędzarki, ale też niewielkie ogniska. Odwiedza zarówno mistrzów grillowania i szefów kuchni, jak również gotujących czysto amatorsko domowych kucharzy.

W Luizjanie wędzone mięso pojawia się w wielu klasycznych daniach kuchni Cajun. W Nowym Orleanie Roger Mooking spotyka szefa kuchni Nathaniala Zimeta, który serwuje wędzonego wieprza w stylu Karoliny Północnej w kanapkach. Wspólnie przygotują całego wieprza, a także wędzone skrzydełka kurczaka Buffalo. Z kolei na targu mięsnym i w sklepie spożywczym Paula Fontenota w Ville Platte w La Roger Roger pomaga wypełnić wędzarnię na zewnątrz różnymi rodzajami kiełbas, tasso, wieprzowiną, skrzydełkami z indyka i podudziami. Paul podzieli się również rodzinnym przepisem na Cajun Brown Gravy.

Twórcy

Ładuję...