Kuchenne rewolucje: Gargoły, Łódź (2/15)
W skrócie
Sylwia i Irek prowadzą restaurację Gargoły w Łodzi. Serwują dania inspirowane kuchnią podhalańską. Ich lokal nie przyciąga wielu gości. Kryzys w biznesie przyczynia się do problemów małżeńskich.
Oglądaj w telewizji
Opis
Magda Gessler po raz kolejny wyrusza w Polskę. Obecnie jej pomoc będzie potrzebna jeszcze bardziej niż dotychczas. Coraz więcej restauracji i barów kończy lub zawiesza bowiem swoją działalność. Ich właściciele próbują odnaleźć się w nowej rzeczywistości, a także innych, niełatwych warunkach pracy.
Sylwia i Irek to małżeństwo, które prowadzi restaurację Gargoły na ulicy Piotrkowskiej w Łodzi i serwuje gościom dania inspirowane kuchnią podhalańską. Oboje żywią do gór ogromny sentyment, ponieważ to tam się w sobie zakochali. Zarówno Sylwia, jak i Irek mają doświadczenie w biznesie, ponieważ trzy lata prowadzili bistro. Ambicja skłoniła ich jednak do otwarcia restauracji z prawdziwego zdarzenia. Niestety lokal nie przyciąga wielu gości. Pandemia także nie pomaga w prowadzeniu biznesu, a właściciele nie mają już nawet pieniędzy na honoraria dla pracowników. Kryzys przyczynił się również do problemów małżeńskich. W tej trudnej sytuacji z odsieczą przychodzi najpopularniejsza restauratorka w kraju, Magda Gessler.