Kuchenne rewolucje (13)
W skrócie
Marta i Sebastian prowadzą restaurację Złota Kura w Elblągu. Biznes działa już od 27 lat, a zapoczątkowała go teściowa kobiety, Dorota. Niestety sytuacja lokalu z roku na rok jest coraz gorsza.
Oglądaj w telewizji
Opis
Magda Gessler przyjmuje zaproszenia kolejnych właścicieli lokali gastronomicznych, którzy potrzebują pomocy. Odwiedza restauracje stojące na krawędzi bankructwa i przejmuje w nich obowiązki szefa. Wykorzystuje swoje doświadczenie w branży i niezawodną intuicję. Próbuje potraw, testuje umiejętności personelu i sprawdza higienę pracy. Potem na dwa dni zamyka lokal i wprowadza poprawki: układa nową kartę, uczy kulinarnych sztuczek i zmienia wystrój wnętrz. Goście ocenią efekty metamorfozy lokalu. Po kilku tygodniach Magda Gessler wraca, by sprawdzić, czy ciężką pracę zwieńczył sukces.
Małżonkowie Marta i Sebastian prowadzą restaurację Złota Kura w Elblągu. Biznes działa już od dwudziestu siedmiu lat, a zapoczątkowała go teściowa kobiety, Dorota. Prowadziła popularny bar z kurczakami z rożna, które można było również zamówić przez telefon. Wkrótce zmienił się on w pełnoprawny lokal. Zabrakło jednak klientów. Po śmierci Doroty pieczę nad interesem przejęła Marta. Kontynuuje dzieło teściowej, wciąż piekąc kurczaki z rożna według jej receptury. Utrzymanie restauracji traktuje jak swoją misję, ale sytuacja z roku na rok jest coraz gorsza. W obliczu katastrofy na pomoc wezwano Magdę Gessler.