Dziwaczne potrawy (3/8)

(Bizarre Foods: Delicious Destinations)

serial dokumentalny USA 2017  b.o.

W skrócie

Andrew podróżuje na japońską wyspę Okinawa, by poznać smak starożytnych dań, takich jak oko tuńczyka czy marynowane świńskie ucho. Próbuje też jaja ostatniego na ziemi węża wodnego.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Andrew Zimmern rozpoczyna kolejną kulinarną przygodę, podczas której będzie znów degustował najdziwniejsze potrawy świata, od dzikiej koźliny po kaczą wątróbkę. W nowym sezonie programu Andrew skosztuje jaja węża w Japonii i wypije wężową żółć w Szanghaju. Na Okinawie spałaszuje marynowane świńskie ucho, trującą rybę najeżkokształtną i oko tuńczyka. Na koniec wybierze się do Chin, by spróbować żółwia, kurczęcych serc i ślimaczych skorupek. Widzowie przekonają się, czy Andrew przetrwa tak ciężką próbę.

W tym odcinku

Andrew podróżuje na japońską wyspę Okinawa, by poznać smak starożytnych dań, takich jak oko tuńczyka czy marynowane świńskie ucho. Andrew kosztuje lokalnych sekretów, począwszy od ryby najeżkokształtnej, surowej kozy, aż po jaja ostatniego na Ziemi węża wodnego.

Zobacz także

Ładuję...