Dziwaczne potrawy (2/8)
(Bizarre Foods: Delicious Destinations)
W skrócie
W Senegalu Andrew próbuje ślimaków przypominających mózg i zwęgloną kostkę wołową. Weźmie też udział w ryzykownej wyprawie rybackiej, odbędzie wyprawę po sól morską w dawnym stylu i zje pieczoną owcę.
Oglądaj w telewizji
Opis
Andrew Zimmern rozpoczyna kolejną kulinarną przygodę, podczas której będzie znów degustował najdziwniejsze potrawy świata, od dzikiej koźliny po kaczą wątróbkę. W nowym sezonie programu Andrew skosztuje jaja węża w Japonii i wypije wężową żółć w Szanghaju. Na Okinawie spałaszuje marynowane świńskie ucho, trującą rybę najeżkokształtną i oko tuńczyka. Na koniec wybierze się do Chin, by spróbować żółwia, kurczęcych serc i ślimaczych skorupek. Widzowie przekonają się, czy Andrew przetrwa tak ciężką próbę.
W tym odcinku
Andrew przybywa do Senegalu, by spróbować ślimaków przypominających mózg i zwęglonej kostki wołowej. Weźmie udział w śmiertelnie groźnej wyprawie rybackiej, odbędzie wyprawę po sól morską w dawnym stylu i zje pieczoną owcę u miejscowej rodziny, zanurzając się w pełni w zachodnioafrykańskiej kulturze.