Jedzenie na pocieszenie (6/8)

magazyn kulinarny Włochy 2019  b.o.

W skrócie

Misha Sukias prezentuje lombardzkie przysmaki. Na przystawkę poleca tallegini fritti. To smażony w głębokim tłuszczu ser podany z pastą z papryki, czosnku, z dodatkiem laski wanilii.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Szef kuchni Misha Sukias przyrządza trzy szybkie, proste i smaczne potrawy, które poprawiają nastrój. Przepisy, które prezentuje, zachęcają do samodzielnego gotowania.

Misha Sukias prezentuje lombardzkie przysmaki w sam raz na ukojenie nerwów. Na przystawkę poleca Tallegini fritti. To smażony w głębokim tłuszczu ser podany z pastą z papryki, czosnku, z dodatkiem pokrojonej laski wanilii. Całość doprawiona jest białym sosem ze śmietanki, masła i czosnku z dodatkiem wody selerowej, czyli ze zmiksowanym selerem naciowym. Na drugie danie kucharka proponuje Mondeghilli con risotto giallo, czyli risotto z szafranem, sos aioli oraz pulpety z cielęciny i wieprzowiny z parmezanem i pokruszonymi grissini. Na kolację podaje kanapkę z befsztykiem z sosem z awokado, korniszonami, gorgonzolą i serem tallegio.

Twórcy

Ładuję...