Gwiazdy od kuchni: Magda Mołek (7/8)

program rozrywkowy Polska 2017  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

Magda Mołek wraz z prowadzącą przygotuje pasztet w wersji warzywnej. Zdradzi również babciny przepis na oponki serowe. Podczas ugniatania ciasta podzieli się rodzinnymi wspomnieniami.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Podczas wspólnego gotowania Katarzyna Bosacka odkrywa sekrety zaproszonych przez siebie gwiazd. Nie tylko przygotowuje ulubione dania swoich gości, ale też poznaje wiele ciekawostek i anegdot z ich życia. Celebryci udzielą jej również kilku praktycznych wskazówek, nie tylko kulinarnych. Na jaw wychodzi m.in., kto gotuje w domu u Anny Kalczyńskiej, jaka jest popisowa potrawa Piotra Najsztuba oraz czy Ewa Drzyzga stosuje w swojej kuchni jakieś nieznane nikomu innemu sztuczki.

Swojego kolejnego gościa Kasia Bosacka przywita piramidą mięsnych konserw. Magda Mołek, dziennikarka i miłośniczka kuchni, nie będzie zachwycona tym pomysłem i spróbuje przekonać prowadzącą, że w kuchni można obyć się bez mięsa. Panie przygotują wspólnie pasztet w wersji warzywnej - z soczewicy, cebuli, marchwi, selera naciowego, natki pietruszki, płatków owsianych oraz pestek słonecznika. Magda ma też własną propozycję, czyli babciny przepis na oponki serowe. Podczas ugniatania ciasta podzieli się z Kasią rodzinnymi wspomnieniami. Na koniec odcinka prowadząca i jej gość przyrządzą kolorową surówkę z żółtymi i pomarańczowymi marchewkami.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...