Gwiazdy od kuchni (5/8)
W skrócie
Katarzyna Kolenda-Zaleska opowie o miłości do włoskiej kuchni. Jej ulubioną potrawą jest pasta aglio olio. Prowadząca zaserwuje 'gołąbki na skróty'. Na deser podany zostanie tort cytrynowo-kakaowy.
Oglądaj w telewizji
Opis
Podczas wspólnego gotowania Katarzyna Bosacka odkrywa sekrety zaproszonych przez siebie gwiazd. Nie tylko przygotowuje ulubione dania swoich gości, ale też poznaje wiele ciekawostek i anegdot z ich życia. Celebryci udzielą jej również kilku praktycznych wskazówek, nie tylko kulinarnych. Na jaw wychodzi m.in., kto gotuje w domu u Anny Kalczyńskiej, jaka jest popisowa potrawa Piotra Najsztuba oraz czy Ewa Drzyzga stosuje w swojej kuchni jakieś nieznane nikomu innemu sztuczki.
W tym odcinku Kasia Kolenda-Zaleska zdradzi, że dzięki częstym podróżom do Włoch pokochała tamtejszą kuchnię. Mimo to Kasia Bosacka przywita "królową polskiego wywiadu" bardziej swojsko i rodzinnie, bo kanapką z serem i keczupowym uśmiechem. Po tym wszystkim Kasia Kolenda-Zaleska opowie o swojej ulubionej potrawie, czyli paście aglio olio, i ujawni tajny przepis przywieziony prosto z Italii. Z kolei prowadząca zaproponuje dziennikarce łatwe i szybkie w wykonaniu "gołąbki na skróty". Na deser tort cytrynowo-kakaowy według rodzinnej receptury Kolendy-Zaleskiej.