Kuchenne rewolucje: Zgierz, No i fajnie (13/14)

program rozrywkowy Polska 2018  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

Magda Gessler wyrusza do Zgierza. Tam, na jednym z osiedli, działa niewielkie bistro No i Fajnie. Właścicielką lokalu jest Ola, którą wspiera siostra. Kobiety nie zawsze są jednak zgodne.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Magda Gessler ponownie rusza w Polskę, by pomóc właścicielom restauracji w rozwiązaniu ich problemów. Jedna z najbardziej znanych kulinarnych ekspertów w Polsce doskonale zdaje sobie sprawę, że prowadzenie własnego biznesu jest wymagającym zadaniem, i co należy zrobić, żeby odnieść sukces.

Magda Gessler wyrusza do Zgierza. Tam, na jednym z osiedli, działa niewielkie bistro No i Fajnie. Właścicielką lokalu jest Ola. Najpierw prowadziła kawiarnię, która potem zmieniła się w restaurację. Od początku miała wsparcie siostry, szwagra oraz ich córki. Nikt nie wiedział, czy to dobry pomysł. Ostatecznie prowadzenie bistra okazało się trudniejsze, niż zakładała Ola. Ona i Agnieszka nie zawsze są zgodne, co znajduje odbicie w wystroju restauracji. Każda z sióstr urządziła połowę pomieszczenia. Nie mogą się też porozumieć odnośnie smaku i wyglądu potraw, bowiem inaczej pamiętają dania mamy, czy innych spraw dotyczących lokalu oraz podziału obowiązków. Niestety, dyskusje nie przynoszą skutku - kondycja finansowa bistro jest coraz gorsza, a klientów brakuje.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...