Kuchenne rewolucje: Zakopane, Restauracja Zośka (5/13)

W skrócie
W Zakopanem, gdzie swój pensjonat prowadziła Maria Witkiewiczowa, mieści się restauracja pani Wioli. Lokal jest pusty nawet w sezonie turystycznym. Magda Gessler wprowadza w nim zmiany.
Oglądaj w telewizji
Opis
Magda Gessler przyjmuje zaproszenia kolejnych właścicieli lokali gastronomicznych, którzy potrzebują pomocy. Odwiedza restauracje stojące na krawędzi bankructwa i przejmuje w nich obowiązki szefa. Wykorzystuje swoje doświadczenie w branży i niezawodną intuicję. Próbuje potraw, testuje umiejętności personelu i sprawdza higienę pracy. Potem na dwa dni zamyka lokal i wprowadza poprawki: układa nową kartę, uczy kulinarnych sztuczek i zmienia wystrój wnętrz. Goście ocenią efekty metamorfozy lokalu. Po kilku tygodniach Magda Gessler wraca, by sprawdzić, czy ciężką pracę zwieńczył sukces.
W zabytkowej willi w Zakopanem, gdzie sto lat temu swój pensjonat prowadziła Maria Witkiewiczowa, mieści się restauracja pani Wioli. Lokal jest opustoszały nawet w sezonie turystycznym. Magda Gessler wprowadza zmiany, które go ożywią. Musi zmierzyć się z niewiedzą i ignorancją. Tym razem do swojej rewolucji zaprosiła prawdziwych zbójników.