Kuchenne rewolucje: Straszyn, One Way Restaurant (15)

W skrócie
Katarzyna i jej syn Kuba prowadzą One Way Restaurant w Straszynie. Raz w roku do lokalu zagląda Radek - mąż i ojciec pracujący w Szwecji. Sytuacja rodziny jest bardzo skomplikowana.
Oglądaj w telewizji
Opis
Magda Gessler przyjmuje zaproszenia kolejnych właścicieli lokali gastronomicznych w Polsce, którzy potrzebują pomocy. Odwiedza restauracje wymagające zmian i przejmuje w nich obowiązki szefa. Wykorzystuje swoje doświadczenie w branży i niezawodną intuicję. Próbuje potraw, testuje umiejętności personelu i sprawdza higienę pracy. Potem na dwa dni zamyka lokal i wprowadza poprawki: układa nową kartę, uczy kulinarnych sztuczek i zmienia wystrój wnętrz. Goście ocenią efekty metamorfozy lokalu. Po kilku tygodniach Magda Gessler wraca, by sprawdzić, czy wprowadzone przez nią reguły są przestrzegane i eksperyment okazał się sukcesem
Katarzyna i jej dwunastoletni syn Kuba prowadzą One Way Restaurant w Straszynie. Raz w roku do lokalu zagląda Radek - mąż i ojciec na co dzień pracujący w Szwecji. Sytuacja rodziny jest bardzo skomplikowana. Kuba wie, że tata w domu zostanie na stałe tylko wtedy, gdy restauracja mamy zacznie dobrze prosperować. Napisał więc wzruszający list do Magdy Gessler z prośbą o pomoc.