Kuchenne rewolucje: Poznań, Czerwony Kapturek (5/14)
W skrócie
Czerwony Kapturek to bar w centrum Poznania. Prowadzi go Dorota wraz ze swoim partnerem Samuelem oraz synami. Kobieta przyznaje, że gotuje dość spontanicznie i wielu dań nie umiałaby powtórzyć.
Oglądaj w telewizji
Opis
Magda Gessler ponownie rusza w Polskę, by pomóc właścicielom restauracji w rozwiązaniu ich problemów. Jedna z najbardziej znanych kulinarnych ekspertów w Polsce doskonale zdaje sobie sprawę, że prowadzenie własnego biznesu jest wymagającym zadaniem, i co należy zrobić, żeby odnieść sukces.
Czerwony Kapturek to rodzinny bar w centrum Poznania. Prowadzi go Dorota, z zawodu pielęgniarka, obecnie szefowa kuchni, wraz ze swoim partnerem Samuelem oraz synami. Kobieta przyznaje, że gotuje dość spontanicznie i wielu podawanych w lokalu dań nie umiałaby powtórzyć. Chociaż serwowane dania są swojskie i domowe, a atmosfera wesoła i rodzinna, to bar nie cieszy się powodzeniem wśród gości i przynosi wyłącznie straty. Gdyby nie zarobki Samuela, który pracuje za granicą i utrzymuje Czerwonego Kapturka, już dawno trzeba by było zamknąć lokal. Rodzina czeka z nadzieją na pomoc Magdy Gessler.