Fabryki smaku: Tęczowe słodkości (20)
(Food Factory 2)
serial dokumentalny Kanada 2013
W skrócie
Tym razem twórcy programu pokazują kulisy powstawania kiełbaski bez mięsa, sosu do sushi wasabi. Ponadto dowiemy się, jakie etapy musi pokonać croissant i ryż preparowany zanim trafi do naszych rąk.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Program ujawnia kulisy powstawania produktów spożywczych. Za każdą paczką chipsów, puszką piwa, tabliczką czekolady i kromką chleba kryje się linia produkcyjna. To właśnie dzięki niej, wszystkie smakołyki trafiają do mas.
W tym odcinku
Tym razem twórcy programu pokazują kulisy powstawania kiełbaski bez mięsa, sosu do sushi wasabi. Ponadto dowiemy się, jakie etapy musi pokonać pyszny croissant i ryż preparowany zanim trafi do naszych rąk.
Zobacz także
Fabryki smaku: Czary-curry (7)
Wt, 07.05 3:36
Fabryki smaku: W pomidorowym sosie (8)
Wt, 07.05 4:06
Fabryki smaku: Podwójny smak (9)
Śr, 08.05 3:36
Fabryki smaku: Słodkie słówka (10)
Śr, 08.05 4:06
Fabryki smaku: Kolorowa słodycz (11)
Czw, 09.05 3:36
Fabryki smaku: Zupa w trymiga! (12)
Czw, 09.05 4:06
Fabryki smaku: Gulasz dla jarosza (13)
Pt, 10.05 3:36
Fabryki smaku: Królewska kiełbaska (14)
Pt, 10.05 4:06
Fabryki smaku: Cynamonowe bułeczki (16)
Pt, 10.05 11:00
Fabryki smaku: Słodko-gorzki (17)
Pt, 10.05 11:30