Ewa gotuje (362)

W skrócie
Tym razem gospodyni programu będzie gotować w kuchni drewnianego domu u stóp Babiej Góry. Ewa Wachowicz przygotuje błyskawiczną sałatkę z wędzonego pstrąga, rukoli i cząstek pomarańczy.
Oglądaj w telewizji


Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Tym razem gospodyni programu będzie gotować w kuchni drewnianego domu u stóp Babiej Góry. Ewa Wachowicz przygotuje błyskawiczną sałatkę z wędzonego pstrąga, rukoli i cząstek pomarańczy. Następnie przyrządzi królika w śmietanie, którego poda z kopytkami. Na deser zrobi ciasto ucierane. Wykorzysta do tego... widelec.