Wiem, co jem, i wiem, co kupuję (12/13)

magazyn poradnikowy Polska 2015  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

Twórcy programu wezmą na warsztat produkty pozbawione glutenu. Sprawdzą, jakie korzyści może przynieść ich spożywanie. Zbadana zostanie też skuteczność środków do wybielania i odplamiania.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Katarzyna Bosacka będzie wszędzie tam, gdzie się produkuje, fabrykuje, uprawia i... oszukuje. Zwiedzi zaplecza kuchni i sklepowe magazyny. Prześledzi, co dzieje się na taśmie produkcyjnej i na polu uprawnym. Na własnej skórze przetestuje szorty z koenzymem Q10, połknie magiczne suplementy i tygodniami będzie piła sok z buraków. Wyhoduje pleśń na chlebie i bakterie w jogurcie. Ubrudzi tonę koszulek, tylko po to, aby wybrać najlepszy proszek do prania. Wypróbuje także ręczniki na mokrych ciałach polskich pływaków. Katarzyna Bosacka odpowie również na pytania, które najczęściej zadają widzowie.

Twórcy programu wezmą na warsztat artykuły spożywcze pozbawione glutenu: jagody goi, jarmuż, zielony jęczmień itd. Kasia Bosacka sprawdzi, czy i jakie korzyści rzeczywiście może przynieść jedzenie tych produktów. W drugiej części odcinka zbadana zostanie skuteczność środków do wybielania i odplamiania.

Twórcy

Ładuję...