Kuchenne rewolucje: Lublin, Zapiecek (6/13)

program rozrywkowy Polska 2019  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

Właścicielką Zapiecka jest Anna. Wzięła kredyty, by zamienić stary budynek w góralską karczmę. W menu znalazły się polskie, ale nie góralskie potrawy. Anna przyznaje, że brak gości ją zaskoczył.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Magda Gessler przyjmuje zaproszenia kolejnych właścicieli lokali gastronomicznych, którzy potrzebują pomocy. Odwiedza restauracje stojące na krawędzi bankructwa i przejmuje w nich obowiązki szefa. Wykorzystuje swoje doświadczenie w branży i niezawodną intuicję. Próbuje potraw, testuje umiejętności personelu i sprawdza higienę pracy. Potem na dwa dni zamyka lokal i wprowadza poprawki: układa nową kartę, uczy kulinarnych sztuczek i zmienia wystrój wnętrz. Goście ocenią efekty metamorfozy lokalu. Po kilku tygodniach Magda Gessler wraca, by sprawdzić, czy ciężką pracę zwieńczył sukces.

Właścicielką Zapiecka jest Anna, która spędziła kilka lat we Włoszech, gdzie pracowała jako kelnerka. Wróciła do Polski zachwycona atmosferą i klimatem tamtejszych lokali, a także ich personelem. Gdy tylko nadarzyła się okazja, kupiła brzydki, stary budynek, stojący przy drodze krajowej prowadzącej z Lublina do Warszawy. Następnie wzięła kilka kredytów, by zamienić go w drewnianą, góralską karczmę, przypominającą inne tego typu zajazdy na tej trasie. W menu znalazły się sprawdzone, polskie, ale nie góralskie potrawy. Anna przyznaje, że brak gości ją zaskoczył. Nieliczny goście, którzy odwiedzają restaurację, zawsze chwalą jedzenie. Po ukończeniu budowy obwodnicy Lublina sytuacja Zapiecka stała się dramatyczna. Wszyscy pracownicy przyznają, że szefowej brakuje stanowczości i samozaparcia. Z tego powodu wezwali na pomoc Magdę Gessler.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...