Wiem, co jem, i wiem, co kupuję (6/13)

magazyn poradnikowy Polska 2015  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Kasia Bosacka sprawdzi, co wypiekają dyskonty i supermarkety. Przeciętny Polak zjada 50 kg pieczywa rocznie. Lubimy kupować w marketach, bo jest tanio, różnorodnie i w dodatku pięknie pachnie.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Katarzyna Bosacka będzie wszędzie tam, gdzie się produkuje, fabrykuje, uprawia i... oszukuje. Zwiedzi zaplecza kuchni i sklepowe magazyny. Prześledzi, co dzieje się na taśmie produkcyjnej i na polu uprawnym. Na własnej skórze przetestuje szorty z koenzymem Q10, połknie magiczne suplementy i tygodniami będzie piła sok z buraków. Wyhoduje pleśń na chlebie i bakterie w jogurcie. Ubrudzi tonę koszulek, tylko po to, aby wybrać najlepszy proszek do prania. Wypróbuje także ręczniki na mokrych ciałach polskich pływaków. Katarzyna Bosacka odpowie również na pytania, które najczęściej zadają widzowie.

Kasia Bosacka sprawdzi, co wypiekają dyskonty i supermarkety. Przeciętny Polak zjada 50 kg pieczywa rocznie, niestety coraz więcej tego z supermarketów. Lubimy tam kupować, bo jest tanio, różnorodnie i w dodatku pięknie pachnie. Okazuje się jednak, że w supermarketach pieczywa się nie piecze, ale wrzuca do pieca gotowy chleb czy bułki uprzednio zamrożone. Prowadząca zdradzi, czym różni się takie pieczywo od tradycyjnego. W "Wiem co kupuję" doradzi, jak wybrać idealną szczotkę do włosów.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...