Kuchenne rewolucje: Brenna, Ziołowa Chata (4/14)
W skrócie
Ziołowa Chata znajduje się nad potokiem płynącym przez Brennę. Menu zawiera potrawy z ziołami hodowanymi przez właścicielkę. Mimo dobrej atmosfery w lokalu i świeżych dań klienci nie bywają tu często.
Oglądaj w telewizji
Opis
Magda Gessler po raz kolejny pomaga właścicielom restauracji w rozwiązaniu ich problemów. Kulinarna ekspertka doskonale wie, ile pracy wymaga prowadzenie własnego lokalu, zna też drogę prowadzącą do sukcesu. Widzowie przekonają się, jaką krytykę należy przyjąć, jakich zmian dokonać oraz o czym szczerze porozmawiać - by rewolucja została zaakceptowana.
Brenna to niewielka, ale chętnie odwiedzana przez turystów miejscowość. W okolicy funkcjonuje sporo barów i restauracji, a wśród nich - Ziołowa Chata. Lokal wyróżnia położenie, znajduje się bowiem nad samym potokiem płynącym przez miasto. Drugi atut miało stanowić menu, w którym umieszczono potrawy z wyjątkowymi ziołami własnej produkcji. Właścicielki interesu, Iwony, nie było stać na zatrudnienie pracowników, więc pomagają jej przyjaciele i córka. Gotując, Iwona sięga po domowe przepisy. Niestety, mimo że w lokalu panuje znakomita atmosfera, a jedzenie jest świeże, klienci nie bywają tu zbyt często. Brak powodzenia spowodował usunięcie z karty ziół oraz zastąpienie ich plackami ziemniaczanymi. Właścicielka, która nie ma doświadczenia w prowadzeniu restauracji, nie wie, co powinna zmienić. Przyjaciele nie potrafią jej doradzić. Iwona postanowiła więc poprosić o pomoc Magdę Gessler.