Okrasa łamie przepisy: Ognista kuchnia

magazyn kulinarny Polska  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Karol zatrzymuje się w zabytkowej gorzelni w Siennicy Różanej, niedaleko Krasnegostawu. Przygotowuje potrawy z wykorzystaniem alkoholu, m.in. flambirowane polędwiczki wieprzowe z boczkiem.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Karol zatrzymuje się w zabytkowej gorzelni podworskiej w Siennicy Różanej, niedaleko Krasnegostawu. Tam opowiada o sposobach wykorzystania rozmaitych trunków w kuchni i przygotowuje potrawy z wykorzystaniem alkoholu, m.in. flambirowane polędwiczki wieprzowe z boczkiem i ciasto czekoladowe z marynowanymi w whisky morelami.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...