Kuchenne rewolucje: Kraków, Cudawianki (2/14)
W skrócie
Alinę znudziło prowadzenie firmy rękodzielniczej, więc postanowiła stać się właścicielką restauracji. Kiedy znalazła lokal w pobliżu plant otworzyła tam Cudawianki. Niestety nie przynosi on zysków.
Oglądaj w telewizji
Opis
Magda Gessler ponownie rusza w Polskę, by pomóc właścicielom restauracji w rozwiązaniu ich problemów. Jedna z najbardziej znanych kulinarnych ekspertów w Polsce doskonale zdaje sobie sprawę, że prowadzenie własnego biznesu jest wymagającym zadaniem, i co należy zrobić, żeby odnieść sukces.
Alinę znudziło prowadzenie firmy produkującej rękodzieło, więc postanowiła stać się właścicielką restauracji. Zawsze lubiła wydawać przyjęcia dla znajomych, które wyróżniały się oryginalną dekoracją stołu i smacznym, zdrowym jedzeniem. Kiedy znalazła lokal w pobliżu Plant, z urokliwym ogrodem, bez wahania otworzyła Cudawianki. Alina osobiście stworzyła menu restauracji, w którym znalazły się m.in. steki, zupy kremy, a nawet domowy chleb. Mimo wielu starań właścicielki, interes nie przynosi zysków. Latem ogród przyciąga gości, ale poza sezonem klientów brakuje. Żeby ograniczyć koszty, Alinie pomaga jej dorosła córka Danusia. To jednak niewiele zmienia w sytuacji lokalu. Żadna z kobiet nie ma pomysłu na to, jak wszystko naprawić. Proszą więc o pomoc Magdę Gessler.