Gwiazdy od kuchni (4/8)
W skrócie
Dorota Gardias ujawni, że uwielbia kuchnię tajską. Podczas wyjazdów do Azji nauczyła się przyrządzać tamtejsze dania. Chętnie to zaprezentuje, przygotowując krewetki w sosie cytrynowo-czosnkowym.
Oglądaj w telewizji
Opis
Podczas wspólnego gotowania Katarzyna Bosacka odkrywa sekrety zaproszonych przez siebie gwiazd. Nie tylko przygotowuje ulubione dania swoich gości, ale też poznaje wiele ciekawostek i anegdot z ich życia. Celebryci udzielą jej również kilku praktycznych wskazówek, nie tylko kulinarnych. Na jaw wychodzi m.in., kto gotuje w domu u Anny Kalczyńskiej, jaka jest popisowa potrawa Piotra Najsztuba oraz czy Ewa Drzyzga stosuje w swojej kuchni jakieś nieznane nikomu innemu sztuczki.
Dorota Gardias jako mała dziewczynka śpiewała z ojcem w rodzinnym zespole, próbowała też swoich sił w modelingu i konkursach piękności. Dziś może się pochwalić tytułami Miss Lubelszczyzny i najpiękniejszej studentki Lublina, jest też jedną z najbardziej znanych pogodynek i prezenterek telewizyjnych. W programie Kasi Bosackiej ujawni, że uwielbia kuchnię tajską. Podczas wyjazdów do Azji nauczyła się przyrządzać tamtejsze dania. Chętnie to zaprezentuje, przygotowując owoce morza, czyli krewetki w sosie cytrynowo-czosnkowym. Jako kolejne danie Dorota zaproponuje Kasi tradycyjną zupę tajską. Pokaże, jak dobierać odpowiednie proporcje przypraw, zdradzi też kilka innych kulinarnych sekretów i opowie o podróży do Azji, którą odbyła w towarzystwie Hani, swojej córki. Kasia z kolei będzie trzymała się Europy i zaserwuje Dorocie pierogi ruskie z odrobiną mięty.