Kuchenne rewolucje (4/14)
W skrócie
Marzena i jej brat Michał otworzyli w Komorowie karczmę z polską kuchnią. Personel wykorzystał brak wiedzy swoich szefów. Jedzenie stawało się coraz gorsze, aż goście przestali odwiedzać lokal.
Oglądaj w telewizji
Opis
Magda Gessler to niekwestionowana królowa smaku i rewolucji. Jej doświadczenie oraz temperament zmieniły oblicze kilkudziesięciu restauracji w całej Polsce. "Kuchenne rewolucje" tym razem rozpoczynają trzynasty, bynajmniej nie pechowy sezon.
Rodzeństwo, Marzena i Michał, ponad dwa lata temu zainwestowało w dużą restaurację, która leży bezpośrednio przy stacji podmiejskiej kolejki, w Komorowie. Otworzyli karczmę z polską kuchnią. Właściciele szybko zaczęli mieć problemy z personelem, wykorzystującym brak wiedzy swoich szefów. Jedzenie stawało się coraz gorsze, przez co goście przestali odwiedzać Karczmę u Wiencka. Kucharze często się zmieniali, aż w końcu ich zabrakło, a restauracja musiała zostać tymczasowo zamknięta. Obecnie Marzena zatrudnia doświadczony personel i pozostawia mu decyzje dotyczące menu. Sama pracuje w innym miejscu, zaś Karczmę odwiedza tylko wieczorem. Zarządzaniem zajmuje się Michał. Mimo że ich zdaniem zrobili wszystko, by poprawić kondycję lokalu, perspektywa klęski finansowej wciąż jest realna. Rodzeństwo prosi więc o pomoc Magdę Gessler. Ekspertkę czeka trudne zadanie, musi bowiem w cztery dni zmienić postępowanie niedoświadczonych właścicieli, a także usunąć skutki długiego zaniedbywania.