Ewa gotuje (298)

magazyn kulinarny Polska 2017  od 7 lat
zdjęcie

W skrócie

Gospodyni programu przybliża kuchnię szwedzką. Jako przystawkę przyrządzi śledzie. Później poda klopsiki z mięsa mielonego i pieczone ziemniaki. Na deser zaserwuje bułeczki drożdżowe z cynamonem.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.

Gospodyni programu przybliża kuchnię szwedzką. Jako przystawkę przyrządzi znakomite śledzie. Później poda kolejny skandynawski specjał, czyli legendarne klopsiki z mięsa mielonego. Do tego upiecze ziemniaki o charakterystycznym kształcie, znane na północy jako Hasselback. Na deser będą bułeczki drożdżowe z cynamonem.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...