Wiem, co jem (9/16)

magazyn poradnikowy Polska 2014  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Polacy kochają grillowanie. Katarzyna Bosacka zdradzi, czy potrawy z rusztu są rakotwórcze. Przyjrzy się również sklepowym doprawionym mięsom i gotowym mieszankom przypraw do grilla.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Katarzyna Bosacka po raz kolejny przygląda się produktom, które znajdują się na sklepowych półkach. Dla prowadzącej sklep spożywczy stał się niemal drugim domem. Kasia krąży między regałami z żywnością, sprawdzając skład produktów, ich wartości odżywcze, a także smak i jakość.

Polacy kochają grillowanie. Katarzyna Bosacka zdradzi, czy potrawy z rusztu są rakotwórcze, a także czy lepiej korzystać ze sklepowych mięs już przyprawionych i gotowych przypraw do grilla. Aż 80% Polaków najchętniej grilluje kiełbasę. Widzowie dowiedzą się, co w kiełbasie robią wodorosty i tajemniczy biały proszek. Kasia Bosacka sprawdzi również, czy grillowanie rzeczywiście odchudza potrawy i wysmaży przepis na to, jak grillować, by nie chorować.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...