Kuchenne rewolucje (7/13)
W skrócie
W zabytkowej części Chełma, w piwnicach kamienicy mieści się restauracja Gęsia Szyja. Początkowo lokal cieszył się powodzeniem wśród klientów. Jednak ostatnimi czasy sale świecą pustkami.
Oglądaj w telewizji
Opis
Magda Gessler przyjmuje zaproszenia kolejnych właścicieli lokali gastronomicznych w Polsce, którzy potrzebują pomocy. Odwiedza restauracje wymagające zmian i przejmuje w nich obowiązki szefa. Wykorzystuje swoje doświadczenie w branży i niezawodną intuicję. Próbuje potraw, testuje umiejętności personelu i sprawdza higienę pracy. Potem na dwa dni zamyka lokal i wprowadza poprawki: układa nową kartę, uczy kulinarnych sztuczek i zmienia wystrój wnętrz. Goście ocenią efekty metamorfozy lokalu. Po kilku tygodniach Magda Gessler wraca, by sprawdzić, czy wprowadzone przez nią reguły są przestrzegane i przeprowadzony eksperyment okazał się sukcesem.
W zabytkowej części Chełma, w piwnicach starej kamienicy mieści się restauracja Gęsia Szyja. Początkowo lokal cieszył się powodzeniem wśród klientów. Jednak ostatnimi czasy sale świecą pustkami, a jedynymi gośćmi są amatorzy piwa w weekendowe wieczory. Właściciel restauracji, Paweł, pracuje po kilkanaście godzin, żeby ją utrzymać, ale lokal przynosi coraz większe straty. Mężczyzna wyprzedaje wartościowe przedmioty, żeby oddalić widmo finansowej klęski. Bez pomocy Magdy Gessler nieuchronnie będzie musiał ogłosić bankructwo...