Kuchenne rewolucje: Elbląg, Figaro (12/13)
W skrócie
23-letnia Patrycja została właścicielką restauracji. Kobiecie brakuje doświadczenia w prowadzeniu tego typu lokalu. Interes co miesiąc przynosi straty, do czego dochodzą konflikty z pracownikami.
Oglądaj w telewizji
Opis
Magda Gessler zna receptę na sukces. Jej talent, poczucie smaku, determinacja i doświadczenie pozwoliły zrewolucjonizować setki restauracji, a przede wszystkim sposób myślenia o biznesie u nawet najbardziej opornych właścicieli. W kolejnym sezonie Magda Gessler nie będzie narzekać na nudę. Skonfrontuje się z najtrudniejszymi do tej pory rewolucjami. Przemierzy setki tysięcy kilometrów, by ocalić przed bankructwem podupadające lokale. Odwiedzi restauracje m.in. w Pile, Bolesławcu i Sandomierzu.
Kiedy nadarzyła się okazja, 23-letnia Patrycja spełniła swoje marzenie i została właścicielką pięknej restauracji Figaro. Lokal mieści się w zabytkowym, XIX-wieczny obiekcie, stanowiącym część tzw. zabudowy bramy Pasłęckiej. Kobieta wcześniej pracowała tam jako kelnerka. Z dnia na dzień musiała stać się szefową dawnych kolegów i koleżanek z pracy, a także przejąć zarządzanie restauracją. Patrycji brakuje doświadczenia w prowadzeniu tego typu przedsiębiorstwa. Lokal co miesiąc przynosi straty, do czego dochodzą konflikty z pracownikami. Kryzys pogłębia fakt, że budynek, w którym znajduje się restauracja, owiany jest złą sławą - podobno jest to miejsce przeklęte i w dodatku nawiedzone.