Jakubiak lokalnie 3: Sery pleśniowe (9)

magazyn kulinarny Polska 2014  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

Na Dolnym Śląsku Tomek poznaje tajniki produkcji sera pleśniowego. Przygotuje m.in. zapiekankę ziemniaczaną z ziołową salsą i kotleciki jagnięce z puree z sera pleśniowego i topinambura.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Tomasz Jakubiak po raz trzeci wyrusza w Polskę, aby odkrywać lokalne smaki i aromaty. Odwiedza różne miejsca i czerpie inspiracje z różnych produktów. Łączy nieznane tradycyjne smaki z kucharską maestrią. Tym razem prowadzący przypomina widzom o istnieniu krajowych serów pleśniowych, tradycyjnych jogurtów oraz doskonałych ziół, rewelacyjnych miodów pitnych a także potraw, które od stuleci przygotowują, mieszkające w naszym kraju mniejszości narodowe.

Tym razem Tomek odwiedza Malinową Zagrodę na Dolnym Śląsku, gdzie poznaje tajniki produkcji sera pleśniowego. W programie przygotuje zapiekankę ziemniaczaną z ziołową salsą, kotleciki jagnięce z puree z sera pleśniowego i topinambura oraz pieczonego camemberta z jabłkiem.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...