Ugotowani (1/12)

W skrócie
Do kulinarnej rywalizacji stają warszawiacy, których łączy pasja gotowania. Swoje popisowe dania serwują: Marta Kłos, Magdalena Jaroszewicz, Robert Cichocki i Maurizio Barausse.
Oglądaj w telewizji

Opis
Do kulinarnej rywalizacji w każdym odcinku staje czworo uczestników. Ich zadaniem jest przygotowanie kolacji. Przy jednym stole zasiadają osoby mające różne zainteresowania i profesje. Łączy je pasja gotowania. Umiejętności gospodarza oceniają jego rywale. Oprócz walorów smakowych przystawki, dania głównego i deseru liczy się pomysłowość. Punktowane są niebanalne nakrycie stołu, dodatkowe atrakcje wieczoru i atmosfera spotkania. W szóstej edycji programu gotować będą między innymi mieszkańcy: Warszawy, Łodzi, Bielska-Białej, Grudziądza, Gorzowa Wielkopolskiego i Częstochowy.
O kulinarne zwycięstwo walczyć będą nieznani sobie pasjonaci dobrej kuchni z Warszawy. Podczas pierwszego spotkania zawodnicy odsłaniają przed sobą domowe zakamarki i wyjątkowe przepisy kulinarne. Swoje popisowe dania zaserwują: Marta Kłos - niezależna właścicielka firmy marketingowej, Magdalena Jaroszewicz - ambitna studentka, Robert Cichocki - improwizator teatralny i miłośnik kuchni polskiej oraz Maurizio Barausse, właściciel studia nagrań.