Wiem, co jem (13/16)
W skrócie
Katarzyna Bosacka prześledzi ewolucję szynki, która nie przypomina już siebie sprzed lat. Dzisiaj większość wędlin tylko w niewielkim stopniu składa się z mięsa...
Oglądaj w telewizji
Opis
Katarzyna Bosacka przegląda półki z żywnością zarówno w mniejszych sklepach, jak i w supermarketach. Prowadząca podpowiada, jak wybrać zdrowe produkty w dobrej cenie. Bezlitośnie obnaża chwyty speców od marketingu i uczy nas, jak możemy ich uniknąć.
Tym razem Katarzyna Bosacka prześledzi ewolucję jednej z ulubionych wędlin Polaków - szynki, która w niczym nie przypomina już lubianego przez naszych rodaków mięsa sprzed lat. Dzisiaj większość wędlin tylko w niewielkim stopniu składa się z mięsa. Podążając śladem producentów, tropicielka żywieniowych absurdów odwiedzi masarnię, aby osobiście sprawdzić, w jaki sposób powstaje nasza szynka.