Wiem, co jem (6/16)

W skrócie
Ekipa programu wybrała się do Charsznicy, kapuścianej stolicy Polski, by opowiedzieć o wszechstronnym zastosowaniu tego warzywa. Poza tym wiele innych pożytecznych i praktycznych informacji.
Oglądaj w telewizji
Opis
Katarzyna Bosacka przegląda półki z żywnością zarówno w mniejszych sklepach, jak i w supermarketach. Prowadząca podpowiada, jak wybrać zdrowe produkty w dobrej cenie. Bezlitośnie obnaża chwyty speców od marketingu i uczy nas, jak możemy ich uniknąć.
Mało kto wie, jak szerokie i wszechstronne jest zastosowanie tego warzywa, o którym często wypowiadamy się z ironią. Pomaga ono nie tylko na kaca, ale jest również skutecznym remedium na wrzody, a wpływa nawet na potencję. Dlatego też ekipa programu wybrała się do Charsznicy, kapuścianej stolicy Polski. Tam dowiemy się, jak ścina się największe kapuściane głowy, gdzie powstaje kiszonka i po czym poznać, że kapuściany głąb zaatakowała zgnilizna.