Wiem, co jem (4/16)
magazyn poradnikowy Polska 2010
W skrócie
Piekarnie i sklepy często serwują kupującym zakalce, razowe podróbki itd. Kiedyś chleb usychał, dziś kruszy się podczas krojenia i szybko pleśnieje. Jak odróżnić prawdziwy chleb od tandety?
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Katarzyna Bosacka przegląda półki z żywnością zarówno w mniejszych sklepach, jak i w supermarketach. Prowadząca podpowiada, jak wybrać zdrowe produkty w dobrej cenie. Bezlitośnie obnaża chwyty speców od marketingu i uczy nas, jak możemy ich uniknąć.
Piekarnie i sklepy bardzo często serwują kupującym zakalce, razowe 'podróby' i nadmuchaną watę. Kiedyś chleb usychał i oddawało się go dla konia, dziś kruszy się podczas krojenia i szybko pleśnieje. Katarzyna Bosacka pokaże widzom, jak odróżnić prawdziwy chleb od tandety serwowanej w supermarkecie.