Okrasa łamie przepisy: Potrawy z młodej kapusty

magazyn kulinarny Polska 2020  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Kapusta jest jednym z najpopularniejszych warzyw. Dla najuboższej ludności kraju często była podstawowym źródłem witamin. Karol Okrasa zaprezentuje m.in. grillowaną młodą kapustę z pieczonym łososiem.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Kapusta jest jednym z najpopularniejszych warzyw. Dla najuboższej ludności kraju często była podstawowym źródłem witamin. Młoda kapusta wyróżnia się delikatniejszym i subtelniejszym smakiem. Można przygotować ją na wiele sposobów. Karol zaprezentuje kilka z nich. Będzie grillowana młoda kapusta z sosem z palonych pieczarek i pieczonym łososiem, placek z młodej kapusty z majonezem z lubczyku, a także młoda kapusta duszona w sosie z ogórków.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...