Okrasa łamie przepisy
magazyn kulinarny Polska
W skrócie
Karol Okrasa przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Przygotowuje proste lokalne potrawy wraz z zaproszonymi do programu gośćmi.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Podlaskie pierogi z serem
Czw, 16.05 7:15
Okrasa łamie przepisy: Gotowanie na Wiśle
Czw, 16.05 7:45
i 4 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Zimowe grzybobranie
Czw, 16.05 8:20
Okrasa łamie przepisy: Dorsz w górach
Czw, 16.05 12:00
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Buraczane trio
Czw, 16.05 16:10
Okrasa łamie przepisy: W starej piekarni
Czw, 16.05 18:40
i 2 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Kaczka nie tylko z jabłkami
Czw, 16.05 19:15
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Wiosenne pędy chmielu
Pt, 17.05 0:30
i 2 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Dwa talerze w Łańsku
Pt, 17.05 7:25
Okrasa łamie przepisy: Kiszonki z Beskidu Niskiego
Pt, 17.05 12:00