CANAL+ KuchniaProgram TV na Piątek 1.07.2022
6:00 |
Tomasz Jakubiak przekonuje do jedzenia rodzimych produktów sezonowych. Inspiracją dla proponowanych przez niego dań jest lato.
|
---|---|
6:30 |
Daria Ładocha gotuje razem z mamami i ich pociechami. Robi to w sposób zabawny, nieprzewidywalny i naturalny. Oprócz pomysłów na dania dzieli się praktycznymi radami dotyczącymi zdrowego odżywiania.
|
7:00 |
Jedzenie to jedna z największych przyjemności w życiu człowieka. Niestety nie każdy z nas lubi eksperymentować z nowymi smakami. Z pomocą przychodzi Piotr, który pokaże, jak przełamać rutynę.
|
7:30 |
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
8:00 |
Popularna blogerka Marta Dymek w każdym odcinku próbuje przekonać zaproszonego gościa do kuchni wegetariańskiej. Prowadząca pokaże, jak zastąpić potrawy mięsne ich jarskimi wariacjami.
|
8:30 |
Problem marnowania produktów spożywczych to zagrożenie dla współczesnego świata. W samej Polsce wyrzuca się około 9 mln ton żywności rocznie. Twórcy programu pokażą widzom jak mądrze robić zakupy.
|
9:00 |
Adam Borowicz podróżuje po Śląsku. Zagłębia się w wiejskie tradycje i przygląda się nowoczesnemu miastu. Używa darów lasów, rzek i gór, aby przygotować najsmaczniejsze regionalne dania.
|
9:30 |
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
10:30 |
Przy stole spotyka się dwoje kulinarnych mistrzów. Adrian Richardson lubi obfite dania, Zoe Bingley-Pullin stawia na lekkość i dużą ilość warzyw. Każde z nich próbuje przekonać widzów do swojej wizji.
|
11:00 |
Przy stole spotyka się dwoje kulinarnych mistrzów. Adrian Richardson lubi obfite dania, Zoe Bingley-Pullin stawia na lekkość i dużą ilość warzyw. Każde z nich próbuje przekonać widzów do swojej wizji.
|
11:30 |
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
12:30 |
Piotr Kucharski pokazuje, jak przygotować klasyczne polskie wypieki. Nie zabraknie specjałów z różnych stron świata.
|
13:00 |
W Toskanii mistrz kulinarny bierze udział w zbiorze oliwek. W Umbrii wybiera się na poszukiwanie trufli. Odwiedza Lombardię słynącą z wybornej szynki prosciutto crudo. Obserwuje produkcję parmezanu.
|
13:30 |
Marieta Marecka bierze na warsztat klasyki kuchni meksykańskiej. Mistrzyni sztuki kulinarnej pokaże, jak przygotować idealną tortillę, przyrządzi albondigas con chipotle, chicharrón i picadillo.
|
14:00 |
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak po raz kolejny zamierzają udowodnić, że grill to nie tylko sztandarowe kiełbaski i karkówka. Pokażą, jak uniknąć kulinarnej nudy i przygotować różne przysmaki.
|
14:30 |
Rodzina mieszkająca w jednym z kanadyjskich miast ma spędzić 24 godziny na farmie. Uczestnicy przekonają się, jak wygląda życie na wsi. Czeka ich m.in. wspólne gotowanie z gospodarzami i prowadzącym.
|
15:00 |
Rodzina mieszkająca w jednym z kanadyjskich miast ma spędzić 24 godziny na farmie. Uczestnicy przekonają się, jak wygląda życie na wsi. Czeka ich m.in. wspólne gotowanie z gospodarzami i prowadzącym.
|
15:30 |
Tomasz Jakubiak rusza w Polskę w poszukiwaniu lokalnych smaków. Interesują go potrawy zakorzenione w naszej kulturze, lecz nieco zapomniane.
|
16:00 |
Przy stole spotyka się dwoje kulinarnych mistrzów. Adrian Richardson lubi obfite dania, Zoe Bingley-Pullin stawia na lekkość i dużą ilość warzyw. Każde z nich próbuje przekonać widzów do swojej wizji.
|
16:30 |
Przy stole spotyka się dwoje kulinarnych mistrzów. Adrian Richardson lubi obfite dania, Zoe Bingley-Pullin stawia na lekkość i dużą ilość warzyw. Każde z nich próbuje przekonać widzów do swojej wizji.
|
17:00 |
Odpowiedź Jamiego Olivera na epidemię koronawirusa. Prowadzący proponuje proste przepisy na trudne czasy. Program skierowany jest do wszystkich, którzy musieli pozostać w swoich domach.
|
17:30 |
Jamie Olivier dzieli się łatwymi przepisami na trudne czasy. Wyszedł z pandemii obronną ręką, wykorzystując zapasy. Teraz pokazuje, jak przygotować pyszne i pożywne dania przy użyciu kilku składników.
|
18:00 |
Mistrzyni sztuki kulinarnej Julie Andrieu zgłębia tajniki kuchni francuskiej. Poznaje lokalne wersje znanych potraw. W poszukiwaniu inspiracji udaje się do Camargue, Alzacji, Burgundii i Kraju Basków.
|
19:05 |
Przeciętny Polak spożywa prawie 80 kg mięsa rocznie. Widzowie dowiedzą się, jak je kupować, gotować, piec, smażyć lub podawać na surowo. W każdym odcinku zaprezentowane zostaną trzy przepisy.
|
19:35 |
Twórcy przemierzają Europę, Azję i Afrykę. Poznają kulinarne tradycje m.in. Gruzji i Francji. Szukają potraw, które powstają poszanowaniem dla środowiska. Odwiedzają rodzinne firmy i gospodarstwa.
|
20:05 |
Anthony Bourdain odwiedza miasta w USA, Europie i Azji. Znany smakosz korzysta z pomocy autochtonów, aby poznać najciekawsze potrawy.
|
20:55 |
Anthony Bourdain odwiedza miasta w USA, Europie i Azji. Znany smakosz korzysta z pomocy autochtonów, aby poznać najciekawsze potrawy.
|
21:45 |
Fred Sirieix sprawdzi, jak szefowie kuchni poradzą sobie z przygotowaniem przekąsek, które uwielbiają Brytyjczycy. Efekty ocenią pracownicy fabryk, w których produkuje się dany przysmak.
|
22:40 |
Mistrz kuchni Jack Stein przeprowadza eksperyment kulinarny. Wybiera dziesięć najlepszych dań kuchni brytyjskiej, by rozsławić je na świecie. Częstuje nimi m.in. mieszkańców Bangkoku, Tallina i Malmö.
|
23:10 |
Mistrz kuchni Jack Stein przeprowadza eksperyment kulinarny. Wybiera dziesięć najlepszych dań kuchni brytyjskiej, by rozsławić je na świecie. Częstuje nimi m.in. mieszkańców Bangkoku, Tallina i Malmö.
|
23:40 |
W Los Angeles spotykają się uczestnicy poprzednich edycji, którzy zdobyli już uznanie widzów i jurorów. Piętnastu profesjonalnych kucharzy rywalizuje o tytuł Top Chefa i 250 tys. dolarów.
|
0:30 |
W Los Angeles spotykają się uczestnicy poprzednich edycji, którzy zdobyli już uznanie widzów i jurorów. Piętnastu profesjonalnych kucharzy rywalizuje o tytuł Top Chefa i 250 tys. dolarów.
|
1:25 |
Twórcy przemierzają Europę, Azję i Afrykę. Poznają kulinarne tradycje m.in. Gruzji i Francji. Szukają potraw, które powstają poszanowaniem dla środowiska. Odwiedzają rodzinne firmy i gospodarstwa.
|
2:00 |
Gotowanie to dobry pretekst do spędzania czasu z rodziną. Szef kuchni Tomasz Jakubiak w każdym odcinku zaprezentuje proste pomysły na potrawy i zachęca do dzielenia się z bliskimi pysznymi daniami.
|
2:30 |
David Gaboriaud zabiera widzów na kulinarne wojaże. Przedstawia kuchnię oraz atrakcje turystyczne Francji, Włoch, Hiszpanii i Portugalii.
|
3:00 |
Propozycja dla wszystkich wielbicieli słodkości. Mistrz cukiernictwa Tomasz Deker wprowadzi widzów w wysublimowany świat deserów. W każdym odcinku prowadzący przedstawi trzy przepisy.
|
3:30 |
Damian Kordas i Jagna Niedzielska przemierzają Polskę w poszukiwaniu najlepszych restauracji. Spotykają się z kucharzami. Razem z nimi gotują, wymieniają się wiedzą i poznają tradycyjne przepisy.
|
4:00 |
Marta Dymek kolejny raz udowadnia, że w jej kuchni nie ma rzeczy niemożliwych. Autorka książek i blogerka podzieli się z widzami swoimi oryginalnymi pomysłami na pyszne roślinne potrawy.
|
4:30 |
|
5:00 |
Mistrzowie domowej kuchni poznają prawdę o swoim kulinarnym talencie. Bohaterów programu zgłaszają bliscy, którzy mają dość niesmacznych potraw. Andrzej Polan szkoli uczestników w sztuce gotowania.
|
5:30 |
Mistrzowie domowej kuchni poznają prawdę o swoim kulinarnym talencie. Bohaterów programu zgłaszają bliscy, którzy mają dość niesmacznych potraw. Andrzej Polan szkoli uczestników w sztuce gotowania.
|
Lista stacji
O stacji CANAL+ Kuchnia
Telewizja Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia to kanał telewizyjny poświęcony w całości tematyce kulinarnej. Emisja programów jest całodobowa, a w ramówce magazyny kulinarne, seriale dokumentalne, magazyny poradnikowe i reality show – wszystko skupione na gotowaniu, pieczeniu, diecie i podróżach kulinarnych.
Historia telewizji Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia to kanał działający od 30 września 2006 roku, pierwotnie pod nazwą Kuchnia.tv. Do zmiany doszło w listopadzie 2011 roku – kanał otrzymał nową nazwę Kuchnia+, oraz uruchomiono sygnał w jakości HDTV. Kolejne modyfikacje nastąpiły we wrześniu 2014 roku – wówczas zmieniono oprawę graficzną kanału wraz z innymi kanałami tematycznymi Canal+ oraz w kwietniu 2021 roku – zmieniono nazwę na Canal+ Kuchnia. Nadawcą kanału jest Canal+ Polska S.A. i stanowi on konkurencję dla Food Network. W programie stacji widzowie znajdą zarówno propozycje polskie, jak i zagraniczne. To między innymi programy poradnikowe, przepisy na ekspresowe dania, filmy dokumentalne, kulinarne podróże, programy typu reality show, seriale, a nawet filmy fabularne. Kanał posiada własne logo – 15 kwietnia 2021, wraz ze zmianą nazwy kanału, wprowadzono nowe logo – silnie nawiązujące do logotypów innych stacji Canal+. Poniżej czarnego prostokąta z białym napisem „CANAL+” znajdują się dwa nachodzące na siebie zielone boksy, w które wpisany jest napis „KUCHNIA”.
Widzowie mogą podziwiać popisy szefów kuchni i ekspertów kulinarnych z całego świata – to m.in. Heston Blumenthal, Jamie Oliver, Anthony Bourdain, Sophie Dahl, Rick Stein, Nigel Slater czy polscy: m.in. Adam Chrząstowski, Bożena Sikoń, Tomasz Jakubiak, Grzegorz Łapanowski, Maryla Musidłowska, Agata Jędraszczak, Damian Kordas, Marta Dymek. W ofercie programowej m.in. „Zostań w domu, gotuj z Jamiem”, „Domowa piekarnia Kucharskiego”, „ABC gotowania”, „Jakubiak – z miłości do lokalności” czy kultowy program „Top Chef”.
Gdzie można oglądać telewizję Canal+ Kuchnia?
Canal+ Kuchnia to kanał dostępny w pakiecie CANAL+. Można go oglądać na cyfrowej platformie satelitarnej nc+ oraz w cyfrowych pakietach telewizji kablowych. Dostęp do materiałów jest ponadto możliwy na platformach internetowych, np. player.pl lub Canal+ Online.
Stacje telewizyjne powiązane z Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia należy do grupy CANAL+, w skład której wchodzi wiele kanałów. Są to: Canal+ Premium, Canal+ Film, Canal+ Seriale, Canal+ Family, Canal+ 1, Canal+ Sport, Canal+ Sport 2, Canal+ Sport 3, Canal+ Sport 4, Canal+ Now, Canal+ 4K Ultra HD oraz kanały tematyczne: Ale Kino+ (HD), Canal+ Domo, MiniMini+ (HD), Planete+ (HD), Teletoon+ (HD), nSport+ (HD) i Novelas+ (HD).
Więcej o telewizji Canal+ Kuchnia
Więcej informacji o produkcjach emitowanych na Canal+ Kuchnia znaleźć można na oficjalnej stronie www nadawcy Canal+: https://pl.canalplus.com/. Jeśli chcesz być na bieżąco z informacjami o Canal+ Kuchnia, odwiedź social media CANAL+ Polska: Facebook i Instagram. Warto ponadto śledzić kanał YouTube Canal+, na którym publikowane są zajawki programów i inne, ciekawe materiały.