Food NetworkProgram TV na Sobota 10.12.2022
5:50 |
Pięciu cukierników rywalizuje w konkursie robienia świątecznych ciastek. Trójka wymagających jurorów ocenia starania uczestników i na koniec zdecyduje, kto wygra 10 tysięcy dolarów.
|
---|---|
6:55 |
Daniela Ribezzo pokazuje, jak w łatwy sposób wyczarować słodkie dzieła sztuki. Dzieli się radami, dzięki którym przygotowanie tart, bez, serników i innych słodkości zawsze się uda.
|
7:30 |
Prowadzące przygotowują bajeczne słodkości - tęczowe biszkopty, cukierkową tortową piniatę i wielobarwne ozdoby z kremu maślanego. A wszystko to w ramach niespodzianki dla Doroty Szalągowskiej.
|
8:05 |
Polsko-chorwackiego małżeństwo, Sylwia Pędziwiatr i Stefan Vjekoslav, zdradza widzom swoje ulubione przepisy, m.in.: na 'śniadanie mistrzów', czyli makaron z łososiem, groszkiem i serem.
|
|
|
8:35 |
Robert Makłowicz zmierza do miasta Ban Lung. Trafia na historyczny szlak Ho-Chi-Minha i przypomina wydarzenia wojny wietnamskiej. Ogląda plantację nerkowców. Podaje przepis na sałatkę z mango.
|
9:10 |
Robert Makłowicz odwiedza najciekawsze miejsca kambodżańskiej prowincji położonej przy granicy z Wietnamem i Laosem. Do cudów miejscowej kuchni należą: makaron z owocami morza czy sałatka z papai.
|
9:45 |
Robert pojawia się na kambodżańskiej prowincji. Mieszkańcy odwiedzanej przez niego wioski po raz pierwszy goszczą przybysza z Europy. Pieką na powitanie prosiaka i urządzają wielkie przyjęcie.
|
10:15 |
Levi Roots tworzy dekorację na świąteczny stół. Udowadnia, że pasję do muzyki można łączyć z miłością do jedzenia.
|
10:50 |
Dietetyk pomoże prowadzącej zmierzyć się z uzależnieniem od łakoci. W toruńskiej fabryce pierników kamery podejrzą proces produkcji katarzynek. Będzie też mowa o manipulacji wielkością opakowania.
|
11:35 |
Statystycznie każdy Polak zjada 7 kg wędlin rocznie. Twórcy programu zajrzą do tradycyjnej masarni. Katarzyna Bosacka poszuka różnic w smaku między dobrymi wyrobami a produktami niskiej jakości.
|
12:20 |
Katarzyna Bosacka weźmie pod lupę pasztet. Przed wejściem Polski do UE producentów obowiązywały normy, które określały skład, smak, konsystencję i kolor. Dziś w pasztecie można znaleźć wszystko.
|
12:50 |
Katarzyna Bosacka pokazuje, w jaki sposób gotować ekonomicznie, efektownie, zdrowo i prosto. Odpowiada też na pytanie, czy codzienne przyrządzanie posiłków dla najbliższych pomaga... oszczędzać.
|
13:00 |
Katarzyna Bosacka pokazuje, w jaki sposób gotować ekonomicznie, efektownie, zdrowo i prosto. Odpowiada też na pytanie, czy codzienne przyrządzanie posiłków dla najbliższych pomaga... oszczędzać.
|
13:10 |
Ośmioro kucharzy amatorów przygotowuje potrawy, inspirując się przepisami słynnej Julii Child. Ich zadaniem jest przyrządzenie nie tylko wykwintnych dań, ale też takich, których siła tkwi w prostocie.
|
14:15 |
Joanna Gaines dzieli się z widzami swoimi sprawdzonymi przepisami. Przy okazji zdradza, skąd pochodzą jej ulubione potrawy i dlaczego wciąż chętnie do nich wraca.
|
14:45 |
Duff Goldman słynie z niesamowitych wypieków i deserów oraz wytrawnych potraw na różne okazje. Pokazuje swoje ulubione przepisy i dzieli się z widzami patentami, które gwarantują sukces w kuchni.
|
15:15 |
Brian Turner zdradzi swój przepis na bożonarodzeniową kaczkę. Widzowie dowiedzą się także, jak dodać do świąt azjatycki akcent, a także poznają przepisy na znakomite grudniowe drinki.
|
16:15 |
Gwiazdy HGTV oraz Food Network łączą siły, by zbudować z piernika jadalny dom naturalnych rozmiarów. Na wykonanie zadania mają 72 godziny. W jednej drużynie jest Ron Ben-Israel oraz Jonathan Scott.
|
17:15 |
W kuchni zamiast roześmianych jurorów pojawiają się postaci z horrorów. Równie przerażające jest pierwsze zadanie. Uczestnicy muszą udowodnić, że potrafią wykorzystać nawet bardzo nielubiane produkty.
|
18:45 |
Katia Follesa i Damiano Carrara odwiedzają renomowane cukiernie we Włoszech. W każdym odcinku właściciele trzech wybranych lokali starają się skraść podniebienia sędziów oraz swoich przeciwników.
|
20:05 |
Tomek odwiedza swojego kolegę Ryszarda Tomaszowskiego i Wojciecha Harapkiewicza, szefa kuchni. Tych dwóch to znawcy dziczyzny. W tym odcinku zobaczymy, jak przyrządzić pasztet i gulasz z dzika.
|
20:35 |
Trzy zespoły mają za zadanie stworzyć świąteczne słodkości, które oddają magię Bożego Narodzenia. Każda drużyna używa rzeźb lodowych, aby podkreślić blask swojej ekspozycji i zaimponować sędziom.
|
21:40 |
Restaurator Guy Fieri kolejny raz wyrusza w głąb Ameryki w poszukiwaniu najpyszniejszego jedzenia. Odwiedza małe knajpki z tradycyjnymi amerykańskimi daniami, ale podanymi w nowej odsłonie.
|
22:10 |
Restaurator Guy Fieri kolejny raz wyrusza w głąb Ameryki w poszukiwaniu najpyszniejszego jedzenia. Odwiedza małe knajpki z tradycyjnymi amerykańskimi daniami, ale podanymi w nowej odsłonie.
|
22:45 |
Casey Webb podróżuje po USA, by zmierzyć się z największymi wyzwaniami kulinarnymi. Jedzie w każde miejsce, w którym może skosztować niezwykłych potraw. Próbuje m.in. dwukilogramowej kanapki.
|
23:20 |
Casey Webb podróżuje po USA, by zmierzyć się z największymi wyzwaniami kulinarnymi. Jedzie w każde miejsce, w którym może skosztować niezwykłych potraw. Próbuje m.in. dwukilogramowej kanapki.
|
23:50 |
Szef kuchni Gabriele Rubini podróżuje po Włoszech w poszukiwaniu restauracji dla kierowców ciężarówek. Towarzyszą mu uczestnicy programu. Tym razem odwiedza m.in. Kalabrię i Sycylię.
|
1:00 |
Levi Roots tworzy dekorację na świąteczny stół. Udowadnia, że pasję do muzyki można łączyć z miłością do jedzenia.
|
1:30 |
Giada de Laurentiis pokazuje, jak urządzić udane świąteczne przyjęcie bez zbędnego stresu i zmartwień. Przeprowadza widzów przez cały proces krok po kroku - od planowania menu po wybór muzyki.
|
2:00 |
Jonathan Bennett kieruje pięcioma zespołami mistrzów, którzy mierzą się w czterech konkurencjach. W wyzwaniu 'Snowball Fight' muszą użyć ciasta i cukru, aby stworzyć świąteczny projekt w 45 minut.
|
3:00 |
Włoski cukiernik i mistrz projektowania ciast, Renato Ardonino, w swojej pracowni przygotowuje desery, które dzięki jego wyrafinowanemu kunsztowi zamieniają się w słodkie rzeźby.
|
4:00 |
Włoski cukiernik i mistrz projektowania ciast, Renato Ardonino, w swojej pracowni przygotowuje desery, które dzięki jego wyrafinowanemu kunsztowi zamieniają się w słodkie rzeźby.
|
5:00 |
Ree Drummond prezentuje widzom swoje umiejętności kulinarne. Gotuje popisowe dania w klimacie Dzikiego Zachodu dla rodziny oraz przyjaciół odwiedzających ranczo.
|
5:30 |
Kurczak jest mięsem lubianym, a co ważniejsze chudym i zdrowym. Olga i Agata zaproponują trzy przepisy, które zrewolucjonizują naszą kuchnię.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Family
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
CBS Europa
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Seriale
Red Carpet TV
Romance TV
SCI FI
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport
Polsat Sport Extra
Polsat Sport Fight
Polsat Sport News
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.