Food NetworkProgram TV na Wtorek 5.07.2022
5:50 |
Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, w których powstają wyjątkowe produkty regionalne. Następnie tworzy potrawy, czerpiąc z poznanych przepisów.
|
---|---|
6:20 |
Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, w których powstają wyjątkowe produkty regionalne. Następnie tworzy potrawy, czerpiąc z poznanych przepisów.
|
6:50 |
Prowadzący wykorzystuje brązowe pieczarki, by przyrządzić z nich wegetariańską ucztę. Sprawdza, który przepis na śledzia po kaszubsku jest najlepszy oraz wybiera ulubiona mieszankę musli.
|
7:20 |
Mikołaj wykorzystuje jadalne kwiaty, z których robi sałatę. Podaje ją w towarzystwie steku. Prezentuje też pierogi ze szczupakiem w sosie kurkowym czy zupę na wywarze bursztynowym.
|
|
|
7:50 |
Robert Makłowicz odwiedza nadodrzańskie miasteczka. Degustuje m.in. jagnięcinę z rusztu z miejscowymi dodatkami, podziwia jedną z pierwszych winnic w III RP oraz przyrządza ekologiczną sałatkę.
|
8:20 |
Dawniej okolice Zielonej Góry otaczały winorośle. Po latach PRL-owskiej zapaści odradza się tutejsza produkcja wina. Robert Makłowicz przybliża widzom teraźniejszość lubuskiego winiarstwa.
|
8:55 |
Magda prezentuje przepis na tartę z kaszanką. Do farszu dodaje podroby, cebulę oraz przyprawy. Danie wygląda jak czekoladowy deser. Jej drugą propozycją jest bułgarska zupa z pulpecikami.
|
9:25 |
Magda Gessler zabiera widzów w podróż do ukochanej Kuby. Przyrządzi sałatkę z krewetkami, pomidorami, ananasem oraz bananami. Kolejnym daniem, które przyrządza słynna restauratorka są wieprzowe nóżki.
|
9:55 |
Zestawienie lokali, które trzeba zobaczyć w Stanach Zjednoczonych, by zdobyć jedyne w swoim rodzaju doznania kulinarne. Pyszne jedzenie jest ważniejsze dla wielu turystów niż muzea, hotele i pamiątki.
|
10:55 |
Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, w których powstają wyjątkowe produkty regionalne. Następnie tworzy potrawy, czerpiąc z poznanych przepisów.
|
11:30 |
Na Kaszubach Karola z Lipowa zajmuje się kolekcjonowaniem forem i książek kulinarnych. Swoje zainteresowania usiłuje zaszczepić w córce. Pokazuje też dzieciom, w jaki sposób upiec kaszubskie kukle.
|
12:00 |
Michał spod Łysej Góry idzie do ogrodu po ziemniaki, bo jego żona Ania razem z córką i babcią Czesią zamierzają przyrządzić świętokrzyskie prazoki. Mężczyzna rozpala ogień w palenisku za domem.
|
12:30 |
Michel Moran zaprasza Rafała Cieszyńskiego. Aktor preferuje zdrową kuchnię, razem z gospodarzem programu szykuje kolację dla partnerki, Alżbety Lenskiej. Panowie sięgają po elementy kuchni japońskiej.
|
13:00 |
Bobby Flay i Michael Symon jako kapitanowie drużyn biorą udział w rywalizacji w grillowaniu. Mogą stracić całą swoją drużynę i odpaść tuż przed finałem. Są gotowi na wszystko, aby pozostać w grze.
|
14:00 |
Casey Webb udaje się do Billings w stanie Montana, aby w godzinę zmierzyć się ze stekowym wyzwaniem.
|
14:35 |
W kulinarnej rywalizacji biorą udział mieszkańcy Wrocławia: handlowiec, właścicielka firmy odzieżowej, trener personalny oraz miłośnik podróży i fotografii.
|
15:35 |
Dziś wszystko o luksusowej wędlinie, jaką jest polędwica. Kontrole pokazują, że aż 25 proc. wędlin składa się za skrobii i wody. Zatem jak powinna wyglądać i pachnieć prawdziwa polędwica?
|
16:20 |
Luka Terni zaprasza widzów do swojej karczmy położonej na toskańskich wzgórzach. Przyrządza gulasze, pieczenie, szaszłyki oraz inne specjały z mięsem w roli głównej.
|
17:00 |
Tomasz Jakubiak kosztuje serbskich potraw w restauracji Gorana Miloszevica. Kucharze przygotują jagnięcinę na szpadzie. Później widzowie poznają sekret pieczonej kiełbasy.
|
17:35 |
Tomasz wyrusza do Trójmiasta, gdzie odwiedzi Meat Schak BBQ, które serwuje amerykańskie grillowane jedzenie. Jego właścicielem jest Wojtek, który poda żeberka. Tomek zaś przygotuje burgera.
|
18:05 |
Tomasz Jakubiak odwiedza restaurację 'GierKrówkę', która leży przy słynnej DK1. Lokal prowadzony jest przez młode małżeństwo. Szef kuchni Karol wraz z Tomaszem przyrządzą poliki wołowe.
|
18:35 |
Tomek składa wizytę Łukaszowi Ancypie, swojemu koledze, który na Podlasiu prowadzi 'Karczmę pod Sokołem'. Razem przyrządzą wołową świecę z kumpakiem. Tomek zaprezentuje przepis na babkę ziemniaczaną.
|
19:10 |
Program poświęcony grillowaniu z dużą dawką smaku i humoru. Prowadzący wraz z przyjaciółmi przygotowuje nietuzinkowe przepisy, w których istotną rolę odgrywa technika gotowania, rodzaj mięsa oraz sos.
|
19:40 |
Magda Gessler przygotowuje kaczkę w nowej odsłonie. Zamiast jabłek i pomarańczy do drobiu dodaje modrą kapustę oraz czerwoną cebulę, a danie serwuje w postaci tortu z sosem pomidorowo-śliwkowym.
|
20:10 |
Magda Gessler zaprezentuje ulubioną potrawę z czasów dzieciństwa, jaką jadała w Bułgarii. Jest to gjuwecz, czyli danie przygotowywane na warzywach i mięsie. Ważnymi składnikami są ziemniaki i papryka.
|
20:40 |
Cliff Crooks pomaga lokalom zagrożonym upadkiem. Właściciele restauracji w całej Ameryce kontaktują się z nim, aby podczas obozu treningowego przeszkolić i ponownie zainspirować swoich szefów kuchni.
|
21:45 |
Adam Richman przemierza świat, odkrywając najbardziej wyjątkowe potrawy na świecie. Znajduje dania, których nie spróbuje się nigdzie indziej w miejscach, gdzie nikt się ich nie spodziewa.
|
22:20 |
Adam Richman przemierza świat, odkrywając najbardziej wyjątkowe potrawy na świecie. Znajduje dania, których nie spróbuje się nigdzie indziej w miejscach, gdzie nikt się ich nie spodziewa.
|
22:55 |
Uczestnicy muszą przyrządzić danie będące ich wizytówką, coś, w czym mają już wprawę i przez co mogą pokazać cały swój talent.
|
0:30 |
Bobby Flay i Michael Symon jako kapitanowie drużyn biorą udział w rywalizacji w grillowaniu. Mogą stracić całą swoją drużynę i odpaść tuż przed finałem. Są gotowi na wszystko, aby pozostać w grze.
|
1:30 |
Program poświęcony grillowaniu z dużą dawką smaku i humoru. Prowadzący wraz z przyjaciółmi przygotowuje nietuzinkowe przepisy, w których istotną rolę odgrywa technika gotowania, rodzaj mięsa oraz sos.
|
2:00 |
Michael Symon wyrusza w podróż, aby spróbować najlepszych klasycznych amerykańskich burgerów i dań z grilla.
|
2:30 |
Roger Mooking wyrusza w kulinarną podróż, by znaleźć potrawy godne uwagi. Dla niego żaden lokal nie jest położony zbyt daleko, a każdy jest wart wyprawy, jeśli to w nim serwują wyśmienite dania.
|
3:25 |
Szef kuchni Robert Irvine i jego ekipa pomagają restauracjom, którym grozi bankructwo. Każdy odcinek to wizyta w innym lokalu. Widzowie zobaczą, jak przywraca tym miejscom utraconą świetność.
|
4:45 |
Gościem odcinka jest Monika Chwałoj, niezwykle pozytywna i zawsze uśmiechnięta bohaterka 'Królowych życia'. Razem z Michelem Moranem przygotuje kurczakowe cordon bleu, idealną przekąskę na piknik.
|
5:15 |
Omenaa Mensah, znana prezenterka pogody, wspólnie ze swoją 6-letnią córeczką prezentuje dania, które każdemu przypadną do gustu.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Family
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
CBS Europa
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Seriale
Red Carpet TV
Romance TV
SCI FI
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport
Polsat Sport Extra
Polsat Sport Fight
Polsat Sport News
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.