Podróże kulinarne Roberta Makłowicza: U Afrodyty ze smakiem

magazyn kulinarny  b.o.

W skrócie

Poznamy blizej kuchnię cypryjską. Odkrywamy potrawy o antycznych korzeniach, np. jagnięcinę z liściem laurowym i oliwą. Dowiemy się jak dodawać owoce cytrusowe.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Cykl kulinarny prezentujący zarówno tradycyjne jak i wyszukane potrawy kuchni polskiej oraz światowej. Wszystkie dania przygotowane są w malowniczych, naturalnych plenerach.

W dzisiejszym odcinku niezrównany smakosz Robert Makłowicz przybliża widzom tajniki kuchni cypryjskiej. Wraz z nim odkrywamy walory smakowe egzotycznych potraw o antycznych korzeniach, np. jagnięciny z liściem laurowym i oliwą. Zobaczymy także sposoby na przyrządzenie różnych smakowitości z dodatkiem owoców cytrusowych, które często stosuje się w tym regionie świata. Tłem dla kulinarnych popisów Roberta Makłowicza będą malownicze krajobrazy wyspy.

Twórcy

Ładuję...