Podróże kulinarne Roberta Makłowicza: Fiński smak

magazyn kulinarny  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Robert Makłowicz jedzie do Finlandii, gdzie, gotować będzie miejscowe potrawy. Przygotuje naleśniki na maślance, boeuf Strogonow z niedźwiedzia i zupę z łososia.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Cykl kulinarny prezentujący zarówno tradycyjne jak i wyszukane potrawy kuchni polskiej oraz światowej. Wszystkie dania przygotowane są w malowniczych, naturalnych plenerach.

Robert Makłowicz jedzie do Finlandii, gdzie, jak zawsze w plenerze, przygotowywać będzie tradycyjne miejscowe potrawy. Zanim zacznie pichcenie, bierze kąpiel w przeręblu i rozgrzewa się w saunie. Następnie zabiera się za robienie naleśników na maślance. W zamku lodowym gotuje boeuf Stroganow z niedźwiedzia, natomiast na środku Zatoki Botnickiej przyrządza zupę z łososia.

Twórcy

Ładuję...