Wiosenne ATELIER SMAKU (4)
W skrócie
Wegetarianie Jolanta Słoma i Mirosław Trymbulak zapraszają do swojej wiosennej kuchni. Na talerzach pojawią się nowalijki, zioła i kiełki.
Oglądaj w telewizji
Opis
W piątej serii "Atelier" wegetarianie Jolanta Słoma i Mirosław Trymbulak zapraszają do swojej wiosennej kuchni. Tym razem prowadzący polecać będą potrawy, które pomogą w zregenerowaniu sił witalnych po długiej zimie. Na talerzach pojawią się świeże i chrupiące nowalijki a tuż obok nich zioła, sałaty i kiełki. Dzięki temu w kuchni dominować będą dwa kolory: biały i wyczekiwany chyba przez wszystkich zielony. Jola i Mirek zaproponują wyborne i nieskomplikowane potrawy, m.in. lassi z rzeżuchy, sałatkę w ziemniaczanym koszyku z kalarepą, gruszkami z octu, pestkami dyni i papryką, spaghetti z guacamole z zielona papryką i smażonymi kiełkami, chłodnik z pomidorami oraz wiele, wiele innych jarskich smakowitości.