Podróże kulinarne Roberta Makłowicza: Smak Nowej Huty
magazyn kulinarny
W skrócie
Swoją wędrówkę Robert Makłowicz rozpoczyna na kopcu Wandy. Tam przygotuje hinduską potrawę - curry z kurczaka z jogurtem i kolendrą z ryżem basmati oraz placki z soczewicy.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Cykl kulinarny prezentujący zarówno tradycyjne jak i wyszukane potrawy kuchni polskiej oraz światowej. Wszystkie dania przygotowane są w malowniczych, naturalnych plenerach.
Swoją wędrówkę po Nowej Hucie Robert Makłowicz rozpoczyna na kopcu Wandy. Tam przygotuje hinduską potrawę - curry z kurczaka z jogurtem i kolendrą z ryżem basmati oraz placki z soczewicy. Ugotuje także żołądki kurze po nelsońsku z grzybami leśnymi, oraz placuszki z kalafiora z chili z fenkułem w sosie jogurtowo-ogórkowo-kolendrowym.