ATELIER SMAKU na mazurskim szlaku (5)

magazyn kulinarny Polska 2012  od 7 lat

W skrócie

Jola Słoma i Mirek Trymbulak wyruszają na Warmię i Mazury szlakiem restauracji dla nietypowych gości.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Kolejna odsłona programu prowadzonego przez parę wegetarian. Tym razem Jola Słoma i Mirek Trymbulak wyruszają na Warmię i Mazury szlakiem restauracji otwartych na gości o nietypowych potrzebach kulinarnych. Po drodze odwiedzą Ostródę, Podzamcze i Iławę. Wśród prezentowanych dań znajdą się m.in. ryżowe roladki z kapustą i grzybami, kukurydziane spaghetti z pesto oraz lody żurawinowo-bananowe. Gospodarze programu udowodnią, że wegańskie i bezglutenowe posiłki mogą być smaczne i zdrowe. Program przełamuje stereotypy oraz stanowi odpowiedź na wzrost świadomości społeczeństwa na temat zdrowego odżywiania.

Ładuję...