Kuroniowie rozgryzają (4)

magazyn poradnikowy Polska 2010  od 7 lat

W skrócie

Jan i Jakub Kuroń prezentują dania związane ze znanymi postaciami i wydarzeniami. Dowiemy się co kryje się za nazwami potraw.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Jan Kuroń i Jakub Kuroń przedstawiają dania kuchni europejskiej, a konkretnie przepisy związane ze znanymi postaciami i wydarzeniami z historii Starego Kontynentu. Dzięki wiedzy obu prowadzących widzowie poznają ulubione potrawy artystów i polityków. Dowiedzą się, jakie dania powstały specjalnie dla Nelsona i Pawłowej, co jedzono w czasach Ojca Chrzestnego, Ani z Zielonego Wzgórza i Wojaka Szwejka. Bracia Kuroniowie rozszyfrują też tajemnice, kryjące się za nazwami najsłynniejszych potraw świata takimi jak: wołowina Esterhazy, Boeuf Stroganow, kotlety Pożarskiego, Tournedos a la Rossini, lody Melba, gruszki Piękna Helena i in.

Ładuję...