Podróże kulinarne Roberta Makłowicza: Kaczawski smak
magazyn kulinarny
W skrócie
Nad rzeką Kaczawą Robert Makłowicz przygotuje pstrąga na miodowej parze oraz zupę z kaczki. W uranowej sztolni gotuje gołąbki z włoskiej kapusty, mięsa i suszonych śliwek.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Cykl kulinarny prezentujący zarówno tradycyjne jak i wyszukane potrawy kuchni polskiej oraz światowej. Wszystkie dania przygotowane są w malowniczych, naturalnych plenerach.
Robert Makłowicz szuka tym razem skarbów u podnóża formacji skalnej zwanej Organami Wielisławskimi. Nad rzeką Kaczawą przygotuje pstrąga na miodowej parze oraz zupę z kaczki. We wnętrzu uranowej sztolni gotuje gołąbki z włoskiej kapusty, mięsa, suszonych śliwek i miejscowej śliwowicy w sosie czosnkowym.