Podróże kulinarne Roberta Makłowicza: Smak Wogezów
magazyn kulinarny
W skrócie
We francuskich Wogezach Robert Makłowicz przygotowuje: tartę z serem, alzacką sałatkę ziemniaczaną z kiełbasą czosnkową i winegretem estragonowym i koguta duszonego w białym winie.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Cykl kulinarny prezentujący zarówno tradycyjne jak i wyszukane potrawy kuchni polskiej oraz światowej. Wszystkie dania przygotowane są w malowniczych, naturalnych plenerach.
W najbardziej wysuniętych na wschód francuskich górach Wogezach Robert Makłowicz pokazuje, jak ubogi, górzysty rejon potrafi zmienić się w turystyczną i kulinarną perełkę. W programie zaprezentuje przepisy na: tartę z serem, alzacką sałatkę ziemniaczaną z kiełbasą czosnkową i winegretem estragonowym, koguta duszonego w białym alzackim winie oraz flamiche z cebulą i śmietaną.