Podróże kulinarne Roberta Makłowicza: Smak Wogezów

magazyn kulinarny  b.o.

W skrócie

We francuskich Wogezach Robert Makłowicz przygotowuje: tartę z serem, alzacką sałatkę ziemniaczaną z kiełbasą czosnkową i winegretem estragonowym i koguta duszonego w białym winie.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Cykl kulinarny prezentujący zarówno tradycyjne jak i wyszukane potrawy kuchni polskiej oraz światowej. Wszystkie dania przygotowane są w malowniczych, naturalnych plenerach.

W najbardziej wysuniętych na wschód francuskich górach Wogezach Robert Makłowicz pokazuje, jak ubogi, górzysty rejon potrafi zmienić się w turystyczną i kulinarną perełkę. W programie zaprezentuje przepisy na: tartę z serem, alzacką sałatkę ziemniaczaną z kiełbasą czosnkową i winegretem estragonowym, koguta duszonego w białym alzackim winie oraz flamiche z cebulą i śmietaną.

Twórcy

Ładuję...