Jakubiak w sezonie: Wigilia

magazyn kulinarny Polska 2012  od 7 lat
zdjęcie

W skrócie

Tomasz Jakubiak prezentuje tradycyjne wigilijne potrawy w nietypowej formie, m.in. karpia karmelizowanego w miodzie, z goździkami, wytrawnym sosem piernikowym i makaronem naleśnikowym.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Tomasz Jakubiak w specjalnym programie na Boże Narodzenie prezentuje tradycyjne wigilijne potrawy w nietypowej odsłonie. Dziennikarz kulinarny proponuje widzom dania inspirowane tym, co tego wyjątkowego dnia pojawia się na polskich stołach. Wśród nietypowych potraw znajdą się m.in.: karp karmelizowany w miodzie, z goździkami, wytrawnym sosem piernikowym i smażonym makaronem naleśnikowym oraz smażone pierogi z kiszoną kapustą, wędzonymi śliwkami i orzechami polane sosem buraczanojabłkowym.

Ładuję...