Hit: Kuchnia z Okrasą: Sposób na baraninę (100)

magazyn kulinarny Polska 2003-2007  od 7 lat

W skrócie

Dietetycy od lat zapewniają, że jagnięcina i baranina to mięsa lekkostrawne i bardzo smaczne. Polacy jednak od nich stronią. Karol Okrasa przekonuje, że warto odrzucić kulinarne uprzedzenia.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Szef kuchni Karol Okrasa na oczach widzów przyrządza najróżniejsze potrawy. Podczas zakupów wybiera odpowiednie produkty i informuje widzów o ich walorach smakowych i wartościach odżywczych. W przygotowywaniu dań pomaga mu zawsze zaproszony do programu gość. Gdy pyszności są już gotowe, trafiają na pięknie przystrojony stół. Przy okazji widzowie poznają ciekawe przepisy kulinarne oraz zasady zdrowego żywienia i dietetyki.

Dietetycy od lat zapewniają, że jagnięcina i baranina to mięsa lekkostrawne i bardzo smaczne. Polacy jednak wciąż od nich stronią. Karol Okrasa przekonuje, że warto odrzucić kulinarne uprzedzenia. Proponuje dziś dania z mięsa owczego. Przygotuje tortillę pszenną nadziewaną farszem z gotowanej baraniny z sosem pomidorowym chilli oraz gulasz z jagnięciny i ziemniaków w sosie z kiszonej kapusty podawany ze szpinakowymi kluseczkami.

Twórcy

Ładuję...